Att köpa en fastighet i Spanien är faktiskt mycket enklare än du kanske tror.

- Den försäljning och köp av fastighet i Spanien måste registreras vid Registro de la Propiedad fastighetsregistret, som registrerar alla detaljer i försäljningen, tillsammans med eventuella avgifter eller inteckningar.

- Försäljningen-köp i sig genomförs innan en stat godkänt "Notario" -a Notarius Public-som förbereder den "Escritura Pública de Compraventa" the Deed of transfere enligt spansk lag.

Jämfört med Storbritannien till exempel, är det spanska systemet ganska enkelt, och har fördelen av att vara betydligt snabbare.

Typiska försäljning-köpprocessen för att köpa en fastighet i Spanien:

Innan du börjar: öppna ett spanskt bankkonto och få ett NIE-nummer

1) Du måste ha ett konto hos en spansk bank.

Öppning av en "cuenta corriente '-a nuvarande redovisning i Spanien är ganska enkel. Du behöver ditt pass. Vi kan introducera dig till en bank med svensk personal och manager tala, och hjälpa dig med bolån, finans och överföring av pengar till Spanien internationellt.

Du kommer att få betala för din spanska fastighet med "talon conformado de cuenta de ingen Residente" - en bank check dragen på en utomlands bosatta "konto, så att banken måste vara i Spanien.

Vi rekommenderar att du använder en bank som ger internetbank. Stående order kommer att behöva inrättas för vatten, el, priser och gemenskap avgifter, och användning av Internet gör det lätt att hålla koll på ditt konto var du än är.

2) Du måste ha ett NIE-nummer - utlänning skattemässiga ID-nummer *

Även om det inte verkligen behövs förrän stämpelskatt betalas (ca 3 veckor efter försäljningen-köp), de flesta Notarios insisterar nu att köparna har ett NIE-nummer för att formalisera försäljning-inköp. Ett NIE-nummer krävs också om du funderar på att köpa en bil i Spanien.

Att få ett NIE-nummer är gratis. Du behöver:

    fylla i ett formulär, som finns i pdf-format från följande webbplats: http://www.mir.es/SGACAVT/modelos/extranjeria/modelos_extranje/ex_14.pdf
    ta det ifyllda formuläret, ditt pass och en kopia av varje, personligen till en polisstation

Vi kan hjälpa dig att fylla i formulären, och kan berätta vilken polisstation för att gå att lämna dem. Allt är ganska enkelt ... men du kommer nästan säkert att behöva köa.

Givet tillräckligt god tid vi kan följa med dig till polisstationen, men vi gör en avgift för detta.

När du lämnar in den ifyllda NIE formuläret till polisen att du kommer att få ett kvitto. 4-5 veckor senare ditt NIE-nummer kommer att vara klar för avhämtning på samma polisstation. Observera att du inte behöver ta upp personligen -Alla kan göra det åt dig.

* Köpare från länder utanför EU bör kontrollera vilka extra dokumentation de behöver för att köpa en fastighet i Spanien.

Att hitta en fastighet

I fråga om spanska fastigheter land och fincas att reformera det finns många faktorer att ta hänsyn till, framför allt:

    Är byggnaden laglig och registrerad?
    Kommer jag få bygglov för att utöka, reform eller bygga?
    Kommer jag att kunna sälja senare om jag behöver?

Vi har stor erfarenhet av att hantera landets fastigheter i Spanien, bygglov etc, och har goda lokala kontakter med rådhus och planeringsavdelningar, hjälper oss att undvika problem och göra din dröm spanska egendom verklighet.

Att genomföra en undersökning

Ofta förbises när man köper fastighet i Spanien, är strukturella undersökningar inte automatiskt utförs här som en rutinmässig del av köpprocessen.

Även utvecklare av spanska nybyggda och off-planen egenskaper krävs för att ha försäkring för att täcka de strukturella problem som kan uppstå, säljare av äldre eller begagnade hus i Spanien är inte nödvändigtvis ansvarig för strukturella defekter.

Undersökningar här är vanligtvis utförs av en aparejador (teknisk arkitekt), som också kan ge råd om omfattningen och priset på arbete behövs och planeringsfrågor. Vi arbetar regelbundet med aparejadores med erfarenhet av alla typer av fastigheter i Tarragona provinsen.

Förhandla inköpspriset

Medan de flesta spanska säljarna är beredda att ta ett erbjudande, andra kan fortfarande hålla ut för hela begärda priset. Erbjudanden accepteras är vanligtvis 85% eller mer av det begärda priset.

Under många år säljare av spanska fastigheter har förklarat ett lägre inköpspris för att betala mindre skatt, och bruket är fortfarande vanligt. Köpare är ofta höra att de också kommer att gynnas av detta, eftersom det innebär att de betalar mindre Impuesto sobre Transmisiones Patrimoniales (stämpelskatt).

Alla som planerar att köpa en fastighet i Spanien bör vara medvetna om att pengar som sparas på detta sätt kan gå förlorad i ökad inkomst av kapital när fastigheten säljs till ett senare tillfälle.

I detta skede måste du känna till kostnader och utgifter som berörs. Dessa kommer att ungefär 10% av den uppgivna köpeskillingen, och är som följer:

- Notariearvoden (Honorarios de Notario)
- Moms och stämpelskatt (IVA, Impuesto sobre Transmisiones Patrimoniales)
- Land Registry Avgifter (Aranceles Registrales)

Notariatsavgifter

Notarieavgifter beräknas enligt en fast skala, desto högre inköpspriset, desto lägre procentsats tillämpas.

Moms och stämpelskatt

Köpare av fastigheter som har köpt och sålt en eller flera lön Impuesto sobre Transmisiones Patrimoniales - Stämpelskatt, beräknat i procent av den deklarerade köpesumman. Denna procentsats varierar något från en spansk region till en annan; om du köper en fastighet i Katalonien är 7%.

Köpare av nya bostäder i Spanien (dvs köpts eller sålts för första gången) betala moms (IVA) på 7%, och ytterligare 1% skatt: de Impuesto sobre los Actos Jurídicos Documentados.

Om du tar ut en inteckning i Spanien måste du betala 1% Impuesto sobre los Actos Jurídicos Documentados på det lånade beloppet.

Köpare av vissa typer av kommersiella fastigheter i Spanien betala moms i högre takt på 16%, samt köpare som köper garageplatser oberoende av en lägenhet.

Land Registry Avgifter

Den Registro de la Propiedad -Land Registry registrerar Escritura -Deed i transfererande och alla detaljer i försäljningen. Avgifter beräknas från fall till fall, men notarien ska kunna tala om för dig hur mycket det kommer kosta att inom +/- 50 €.

Observera att om du tar ut en inteckning i Spanien fastighetsregistret avgifter också en registeravgift.

Bokningen kontraktet - Contrato de reserva

Icke-deposition kontrakt ibland används för att hålla en fastighet för ett par dagar tills en formell contrato de arras kan undertecknas och en 10% deposition betalas. Det belopp som utbetalas är typiskt från 500 till 3,000 euro beroende på värdet av fastigheten.

Den 10% deposition återbetalas om köparen drar sig ur. Men om säljaren drar sig ur eller på annat sätt inte uppfyller villkoren i avtalet, måste han / hon betala tillbaka köparen dubbla depositionen betalas.

Detta arrangemang skyddar båda parter, ger sinnesfrid och kraftigt reducerar risken för "gazumping".

Observera att en contrato de arras är inte alltid undertecknas. När ett tidigt datum avtalas, är det möjligt att gå direkt till fullbordan, ibland på bara några dagar.

Men de flesta köpare av spanska fastigheter behöver lite tid för att ordna finansiering, penningöverföringar till Spanien etc, så 2-3 månader privata kontrakt till färdigperioden ger gott om tid att ordna fonder och hitta en inteckning i Spanien.

Slutförande: underteckna överlåtelsehandlingen - Escritura Pública de Compraventa

Detta undertecknas på kontoret av en spansk Notarius Publicus -den Notario, som ser till att försäljningen-köpet genomförs i enlighet med spansk lagstiftning.

Notarien verkar primärt av intresse för staten, och strängt taget utgör varken köpare eller säljare. Vi har i allmänhet funnit spanska notarier att vara till stor hjälp, som ger detaljerad information och råd till både köpare och säljare.

Innan förbereda Escritura kommer notarien har kontrollerat att fastigheten är registrerad hos fastighetsregistret i säljarens namn, och om det finns inteckningar eller andra avgifter som måste rensas innan du slutför försäljningen.

- Betalning sker via en bank check dragen på en utomlands bosatta "konto, som ges till säljaren i närvaro av Notarius Publicus. Eventuella nycklar därefter överlämnas, och ägandet av fastigheten överförs till köparen.

- Du kommer vanligtvis att få ett utkast till kopia (copia enkelt) i Escritura innan du lämnar notarien kontor. Detta är tillräckligt för att få el, vatten, in i ditt namn priser osv.

- Om möjligt använder vi alltid en engelsktalande notarie.

- Om du inte kan resa till Spanien kan vi hjälpa till att organisera fullmakt, så att någon annan att agera för din räkning.

Registrering av överlåtelsehandlingen och betala sale-inköpskostnader

När köpare, säljare och notarien har undertecknat överlåtelsehandlingen och säljaren har fått betalning har köparen att betala skatt (se "Förhandla Överlåtelsepriset" ovan).

Notarien utför oftast ut hela skattebetalning och registreringsprocessen. Om du använder en oberoende advokat, kommer han eller hon hantera det. Hursomhelst, kommer du att bli ombedd att göra en betalning för att täcka beräknade kostnader.

Överförings Deed tas sedan till fastighetsregistret som ska spelas in och fastigheten placeras i den nya ägarens namn. Det tar vanligtvis omkring sex veckor, och är det sista steget i försäljningen-köpprocessen.

2-3 månader senare den formella Escritura dokumentet kommer att vara redo för köparen att samla på notarien kontor.

Behöver jag en oberoende advokat (abogado)?

Försäljningen-köpprocessen för att sälja eller köpa en fastighet i Spanien är jämförelsevis enkelt. Notarier se till att transaktioner följa spansk lag, och fastighetsregister spela in dem.

Privata säljare sällan använda en advokat, och spanska köpare brukar få sin bank för att övervaka ett köp i stället anställa en.

Men problem kan uppstå: ägande kan vara komplicerat, en fastighet kan påverkas negativt av utvecklingsplaner eller ledningsrätter, eller köpare får finna sig skyldig för obetalda utomlands bosatta "inkomst av kapital, för att bara nämna några. Särskilt bygglov för spanska landsfastigheter är en alltmer komplex fråga.

Vi är naturligtvis glada att arbeta med någon advokat våra köpare instruera, engelsktalande eller på annat sätt.

Måste jag göra en spansk vilja (Testamento)?

Icke-spanska kunder som äger fastigheter i Spanien bör definitivt överväga att göra en spansk vilja.

Om du inte gör, kan konsekvenserna för dina ättlingar bli kostsamt både tid och pengar. Dessutom kan de spanska skattemyndigheterna faktiskt bestämma vem ärver din fastighet i Spanien!

Endera av advokater som nämns ovan kommer gärna att hjälpa dig med att göra en spansk vilja och ge dig råd om relaterade skattefrågor

Currency Converter

Convert 

into

  

Properties Search

Latest Properties

Ciudad Quesada
Costa Blanca South, Ciudad Quesada.

Detached Villa - Resales

Torrevieja
Costa Blanca South, Torrevieja.

Townhouse - Resales

Ciudad Quesada
Costa Blanca South, Ciudad Quesada.

Link Detached - Resales

Visitors

Visits total:52188

Senast inkommen

 

Villamartin Park

Vilka är online

Vi har 9 besökare och inga medlemmar online